Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

[OnlyFashion] Elegant, stijlvol of helemaal wild: de fashiontrends van deze herfst

De trendkleuren en stijlen doorgelicht voor een modieus najaar

/ Van onze fashion watcher / De bladeren verkleuren, het wordt frisser, en dat betekent: tijd om je garderobe weer op punt te zetten! Geen seizoen is beter geschikt om je stijl te vernieuwen dan de herfst. Denk aan warme tinten, rijke stoffen en spannende silhouetten die je met liefde de kou in sturen. Dus, wat kunnen we verwachten in het najaar van 2024? Hier zijn vijf trends die je niet mag missen.

Trend 1: Office Core

Klaar voor power dressing 2.0? De Office Core-trend neemt dit najaar de leiding en we zijn er helemaal voor. Het draait allemaal om pakken, maar niet zomaar pakken. Denk aan oversized blazers met grote schouders die je innerlijke CEO naar boven halen. We hebben het niet over de schattige secretaresselook maar echte power dressing!

En als je dacht dat stropdassen passé waren, think again. Ontwerpers halen dit klassieke kantooraccessoire weer uit de kast, maar met een twist. De stropdas krijgt nu een symbolische lading als speels statement tegen het kapitalisme en macht. Chic, stijlvol, en helemaal klaar voor een dagje op kantoor… of de rode loper, als je zin hebt.

Trend 2: Camouflage & kaki

Deze herfst wisselen we het gifgroen van Charli XCX’s Brat Summer in voor diepere tinten kaki en camouflage. Modehuizen als Balmain, Stella McCartney en Jil Sander hebben deze aardse tint omarmd in hun nieuwste collecties. Of het nu gaat om functionele parka’s of elegante jurken, kakigroen is overal en komt in alle mogelijke stijlen.

Voor de durvers onder ons: probeer eens een monotone groene look. Het resultaat? Een moderne, stoere uitstraling die zowel chic als praktisch is. Camouflageprints voegen daarbij een speelse maar toch edgy twist toe aan je garderobe. Of je nu kiest voor een utilitaire outfit of een verfijnde groene jurk, deze trend zorgt ervoor dat je subtiel opvalt in het najaar.

Trend 3: Boho

Jawel, Boho is back! En nee, dit keer niet alleen op festivals. Deze herfst maakt de bohemian stijl een grootse comeback, mede dankzij designer Chemena Kamali bij Chloé. Denk terug aan de sierlijke boho vibes van de jaren 2010, maar dan met een frisse, eigentijdse touch. Ruches, wijde pijpen en opvallende franjes zijn helemaal terug van weggeweest, met grote suède tassen en houten plateauzolen om het plaatje compleet te maken.

Hollywood gaat plat voor de nieuwste boho-looks. Dus of je nu kiest voor doorschijnende blouses met ruches of dramatische, oversized accessoires, boho is dé stijl om comfortabel en chic de herfst door te komen.

Trend 4: Leopard

Rrrrrauw! Panterprint is als die vriend die steeds weer terugkomt – zijn die dierenprints ooit weggeweest? Deze herfst maakt leopard een sterke comeback, maar dit keer gaan we voor jassen (het liefst fluffy!), broeken, en zelfs mutsen. Het printje dat ooit symbool stond voor de wat foutere stijl of Carmen van de Kampioenen, kent een nieuw hoofdstuk: stijlvol én fun.

“Het printje dat ooit symbool stond voor Carmen van de Kampioenen kent een nieuw hoofdstuk.”

Of je nu voorzichtig begint met een luipaardaccessoire of all-in gaat met een volledige panterlook, zorg ervoor dat de print van goede kwaliteit is. Een goed luipaardmotief is het halve werk! Combineer het bijvoorbeeld met effen kleuren voor een subtiele touch, of wees gewaagd en ga voor de volledige luipaard-outfit – inner mob wife, here we come!

Trend 5: Bordeaux of grijs?

De kleuren van het seizoen zijn bordeaux en grijs, en geloof ons, je wil deze tinten niet missen. Bordeaux straalt luxe en diepte uit, en is door merken als Hermès en Gucci helemaal omarmd in hun herfstcollecties. Van elegante jassen tot chique handtassen, deze rijke tint is een frisse afwisseling na de tomaatrode zomer. Het mag wat gezelliger en donker dit najaar.

Grijs is niet saai deze herfst! Het geeft elke outfit een klassieke, verfijnde touch en is makkelijk te combineren met zowel donkere als lichte kleuren. Of je nu kiest voor een zachte grijze trui of een bordeaux-kleurige mantel, deze twee kleuren geven je herfstgarderobe een tijdloze look die nog vele seizoenen meegaat.

Deel dit bericht.

Ook interessant.