Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

[OnlyFashion] Hollywood & red carpet: never a dull moment

Onze top 10 van beste outfits op de rode loper aller tijden

/ Van onze fashion watcher / Nu het einde van de zomer nadert, kijken we uit naar wat er dit najaar op ons losgelaten wordt. We hadden het vorige keer nog over de modeweken. Maar een even belangrijk moment zijn de awardshows! Van de MTV Awards, tot de Emmy’s, Golden Globes of Oscars. De komende maanden zullen de Hollywoodstylisten opnieuw hun handen vol hebben om de grootste sterren te kleden voor de rode loper. En laten we eerlijk zijn: de rode loper is geen gewoon stukje tapijt. Nee, het is een podium waar glamour, glitters en (soms) een vleugje gekte samenkomen om een visueel spektakel te creëren.

Herinner je je de tijd toen een klassieke, zwarte galajurk nog de norm was? Die tijden zijn veranderd! Nu kun je net zo goed een vleesjurk aantrekken (Hallo Lady Gaga) of jezelf in een wandelende zwaan veranderen (dank je, Björk). Het is een evolutie waar elk decennium zijn eigen fashion icons heeft voortgebracht!

“Herinner je je de tijd toen een klassieke, zwarte galajurk nog de norm was? Die tijden zijn veranderd!”

Of je nu houdt van de tijdloze elegantie van Audrey Hepburn of je bent meer een fan van Rihanna’s outfit die bijna een postcode nodig heeft, één ding is zeker: de rode loper is de ultieme speeltuin voor stijlexperimenten. Tijd voor een terugblik op de tien meest iconische momenten op de rode loper doorheen de jaren!

#01

Wie icoon zegt, zegt Marilyn Monroe. In 1955 was Monroe te zien in de film The Seven Year Itch. Dat ging gepaard met de jurk die haar in de modegeschiedenis bracht. De witte plisséjurk die opwaait was één van de meeste iconische beelden van de jaren 50. En de ideale start van onze top tien!

#02

Audrey Hepburn, hét stijlicoon van de jaren 50, veroverde de harten van velen met haar tijdloze elegantie. In 1954 won Hepburn haar allereerste Oscar voor haar rol in Roman Holiday, gekleed in een prachtige witte Givenchy-jurk. Deze overwinning, samen met de iconische jurk, markeerde het begin van haar blijvende invloed in Hollywood en cementeerde haar status als een van de meest stijlvolle actrices ooit.

#03

In 1986  was het de beurt aan Cher om de Oscar voor Beste Actrice te winnen voor haar rol in Moonstruck. Maar die avond was het vooral haar gedurfde creatie van de legendarische ontwerper Bob Mackie die de aandacht trok. Cher verscheen in een doorzichtige, zwarte jurk met een dramatische hoofdtooi, een look die ongebruikelijk en uitdagend was voor die tijd. Dit statement zette de toon voor de gedurfde rode loper looks die we vandaag de dag kennen en heeft een blijvende invloed gehad op de modewereld.

#04

Prinses Diana stond bekend om haar smaakvolle stijl en het lef om de grens tussen traditioneel en modieus te verkennen. Een perfect voorbeeld hiervan was haar verschijning op het filmfestival van Cannes in 1987. Gekleed in een hemelsblauwe zijden jurk van Catherine Walker, liet Lady Di zien dat ze niet alleen een prinses, maar ook een koninklijk mode-icoon was, die haar stempel drukte op de modewereld.

#05

Begin jaren 2000 was Jennifer Lopez dé ster die zowel op het podium, in films als op de rode loper schitterde. Ze zorgde zelfs voor een technologische primeur: dankzij haar transparante, tropische Versace-jurk die ze droeg op de Grammy Awards in 2000, werd ‘Google Images’ een ding. Deze iconische jurk blijft tot op heden een van de meest legendarische rode loper jurken aller tijden.

#06

De IJslandse zangeres Björk is niet bang van een stunt. Dat bewees ze op de Oscars in 2001 toen ze op de rode loper verscheen in een zwaan-jurk van Marjan Pejoski. Bjorks jurk werd zowel bekritiseerd als geprezen voor zijn gedurfde en excentrieke ontwerp. Het is een van de meest memorabele Oscarjurken ooit. Van Lady Gaga was er nog geen sprake, maar dat ging niet lang meer duren.

#07

Want Lady Gaga droeg de beroemde ‘Meat Dress’ tijdens de MTV Video Music Awards in  2010. De jurk was ontworpen door Franc Fernandez en was gemaakt van echt rauw vlees, wat destijds veel aandacht en opschudding veroorzaakte. Het is een van de vele opvallende outfits die de popzangeres droeg. Fans kijken dan ook telkens uit wat Gaga uit haar kast tovert wanneer ze een publiek optreden maakt.

#08

Angelina Jolie heeft altijd een manier gevonden om met stijl op te vallen, en haar verschijning op de Oscars in 2012 was daar een perfect voorbeeld van. Gekleed in een zwarte, elegante jurk met een hoge split van Atelier Versace, maakte ze een krachtig statement. Haar iconische pose met het been uit de split ging onmiddellijk viraal en werd hét moment van de avond.

#09

De eerste maandag van mei is tegenwoordig synoniem voor het Met Gala, een evenement waar de grootste sterren in couture verschijnen op de iconische trappen van het Met Museum in New York. Rihanna is altijd een opvallende gast en in 2015 trok ze alle aandacht met een massieve gele gewaadjurk van de Chinese ontwerper Guo Pei. Deze indrukwekkende creatie was het hoogtepunt van de avond, kreeg lovende kritiek en werd een social media-sensatie. Missie geslaagd, RiRi!

#10

Als er in het huidige medialandschap één naam is die synoniem staat voor opvallen, dan is het Kim Kardashian. Kim K neemt elke rode loper uiterst serieus en zorgt ervoor dat alle ogen op haar gericht zijn. Het was dan ook geen gemakkelijke taak om te kiezen uit haar indrukwekkende collectie opvallende looks. We kozen echter voor haar iconische nude-illusion jurk, ontworpen door de legendarische Manfred Thierry Mugler. Deze gedurfde creatie, die ze droeg tijdens het Met Gala in 2019  was één van de beste looks die de bekendste Kardashian serveerde op de rode loper.

Deel dit bericht.

Ook interessant.