Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

[OnlyFashion] Streetstyle, de onofficiële catwalkshow

Gespot: de beste mannenmode in Milaan en elegante couture in Parijs

/ Van onze fashion watcher / Het is juli, dat wil zeggen dat onze focus ligt bij het plannen van een last-minute tripje naar de zon, het uitstippelen van onze festivalzomer en elke avond met je vrienden een nieuw terras ontdekken (inclusief die fles rosé die toch wel heel snel soldaat wordt gemaakt). Hetgeen waar wij als modeliefhebbers nu al naar uitkijken zijn de modeweken die in september terug starten: nieuwe catwalktrends, celebrities op de front row spotten en vooral scrollen door de vele streetstylelooks! Streetstyle is even belangrijk geworden als wat er op de catwalk gepresenteerd wordt. Elke it-girl/-boy loopt te flaneren door de straten van Milaan, Parijs of New York in de nieuwste trends alsof hun leven ervan afhangt.

Wij trokken eind juni (virtueel) naar Milaan en Parijs om er de beste streetstyle te spotten tijdens de Mannenmodeweken en pikten ook de coutureweek in Parijs mee.

MMM: Mannen, Milaan, Mode

De modeweek voor de mannen trekt heel wat schoon volk  naar Milaan. Modellen hollen van de ene fitting naar de volgende go-see met de hoop geboekt te worden. Ondertussen flaneren stylisten, content creators en modejournalisten in hun (gesponsorde) outfits doorheen de pittoreske straten van Milaan, het ideale kader voor hun look vast te leggen door één van de vele fotografen die klaarstaan op elke hoek.

Hoewel de zon volop scheen in de Italiaanse modestad was het nog steeds de gelegenheid om een lange mantel te dragen. De villain coat is één van de grote trends voor dit najaar, waar de mantel tot bijna op de grond sleept. Deze zagen we in vele variaties terugkomen; in donkere kleuren in woltextuur of net heel opvallend en in met een leren afwerking.

Naast die lange mantel wordt er nog gretig ingezet op wol of faux furtexturen; of de temperaturen stijgen of niet. Bonten jassen en heavy knitwear kwamen op elk evenement tevoorschijn in Parijs of Milaan. Items die meteen ervoor zorgen dat de rest van de look niet veel nodig heeft, wat bont en bloot blijkt genoeg om te imponeren.

Er wordt vaak gezegd dat de mannenweken steeds interessanter worden: er is meer vrijheid voor creativiteit en de sfeer is vaker uitgelaten. De ‘au serieux’ van de modeweken voor vrouwen is minder voelbaar. Het uit zich dan ook in fundressing: outfits met dat tikkeltje meer. Combinaties die een glimlach op je gezicht toveren, vrolijke kleurencombinaties (oranje is overal!) en opvallende prints die tot de verbeelding spreken.

Couture à Paris

Na de mannenweken is het coutureseizoen in Parijs, wat weer een buitengewone golf van artisticiteit en showmanship inluidt. Na de oogverblindende shows in Milaan en Parijs voor mannenmode in de herfst/winter van 2025, schitterde de lichtstad met ongeëvenaarde glamour tijdens de couture in de herfst/winter van 2024. Op de agenda? De meest spectatulaire shows waar modehuizen zoals Dior, Chanel en Balenciaga hun kunnen tonen. Ook waren er op straat enkele parels van haute couture te spotten.

Buiten de shows veranderden de straten in een eigen catwalk. Ontwerpers, modeliefhebbers en beroemdheden voegden toe aan het extravaganza, waarbij ze allemaal een opvallende indruk maakten met hun eigen unieke stijl. Zo zagen wij tennislegende Serena Williams en actrice Naomi Watts schitteren in unieke creaties.

De modeweken hebben maar één regel: more is more! En wij gaan daar helemaal mee akkoord. Enjoy!

Deel dit bericht.

Ook interessant.